keskiviikko 20. elokuuta 2014

First day at school

Pääsin aloittamaan koulun tiistaina sen jälkeen, kun kouluni oli vihdoin saanut kaikki rokotustietoni. Kouluni on siis TMHS eli Tuloso Midway High School! Koulu rakennus on tosi suuri ja sielä on lähemmäs 1000 oppilasta. Kun olin saanut lukujärjestyksen, yksi senioreista esitteli minulle koulun ja sain samalla uuden kaverin. Sain oman kaapin ja koulukirjat, jotka ovat muuten hyvin paksuja ja painavia. Olen siis senior täällä, mutta en saa valmistautua.. Koulun käytävät olivat kuin High School Musical- leffoista, muutenkin koulu oli semmoinen kuin olin kuvitellutkin. Lukujärjestykseni saatua yllätyin siitä, että jokainen päiväni tulee olemaan samanlainen koko lukuvuoden ajan. Heti löytyi siis eroavuuksia Suomen koulutusjärjestelmään. Minulla on vuoden aikana perus aineiden kuten matikan ja englannin lisäksi valokuvausta, teatteria ja yleisurheilua! Olisin halunnut cheerleaderiksi, mutta tryoutit olivat olleet jo keväällä ja tästä ei kuulemma voi joustaa. 

Eka päiväni meni hyvin ja sain jo muutamia kavereita. Kaikki olivat tosi ystävällisiä, tulivat  esittäytymään ja tarjosivat apua. Tämä tuntui jotenkin niin erilaiselta kuin Suomessa.. Jotkut heistä olivat myös aika suorapuheisia. Eräiden ensimäiset kysymykset olivat: mikä on alkoholin juomisen ikäraja Suomessa? Ja onko marihuanan poltteleminen laillista Suomessa..? Eräs tyttö kysyi minulta ensimäiseksi, että onko minulla poikaystävä ja kun vastasin myöntävästi hän kysyi: "Do you ever kissed him?" Se oli jotenkin outoa, koska Suomessa kukaan ei kysy tuommoisia kysymyksiä vierailta ihmisiltä.

Kouluruoka oli myös hyvin erilaista kuin Suomessa. Ruokalassa oli monta eri huonetta, joista sai ostaa erilaisia ruokia. Itse päädyin syömään salaattia sekä jugurtin. Kouluateriani hinnaksi tuli noin 3 dollaria.

Koulussa puhelimen käyttäminen on ehdottomasti kielletty, joten kuvia ei tällä kertaa ole postauksessa kuin yksi mukana mukana. Mutta eiköhän niitäkin ilmesty tänne blogiin jossain vaiheessa!

-Emmi

ps. Tein toisen instagram tilin, johon yritän laittaa paljon kuvia vaihtovuoteni ajalta. Uusi instagramini on @emmintexas. Myös oikea instagramini on käytössä edelleen ja se on @emmilyydia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti