sunnuntai 24. elokuuta 2014

Still alive

Moikka! Tuli taas semmoinen fiilis, että voisi kirjoitella tänne blogin puolelle. Oon nyt asunut Texasissa reilu viikon ja pahin koti-ikävä alkaa mennä ohi..ainakin toistaiseksi. Oon sopeutunut uuteen asuin ympäristöön sekä saanut kavereita. Jetlag alkaa myös pikkuhiljaa olla ohi ja valitettavasti oon palaamas mun vanhoihin tapoihin eli illalla valvomiseen ja aamulla väsyneenä heräämiseen.. Viihdyn koulussa hyvin ja oikeestaan niin hyvin, että odotan aina koulun alkamista aamulla. Opettajat ovat ymmärtäväisiä minua kohtaan, koska olen vaihto-oppilas ja äidinkieleni ei ole englanti. Englannin kielisten lehtien sekä englanniksi tekstaaminen on auttanut minua paljon kielen kanssa. Kielipääni ei ole mikään mahtavin ja täällä olisi nyt tarkotus kohentaa kielitaitoa ja tehdä minusta itsevarmempi vieraan kielen käyttäjä. Juuri tämä kielitaidon oppiminen olikin yksi suurimmista syistäni, miksi halusin lähteä vaihtoon.

Tällä viikolla 18-vuotias host-siskoni muutti kotoa pois collagen kampukselle. Seuraavat neljä vuotta hän aikoo käyttää opiskellen The University of Texas - Pan American:ssa. Kyseinen collage sijaitsee Edinburgissa, joka on noin kahden tunnin ajomatkan päässä asuinpaikastamme, Corpus Christista. Keskiviikko iltana auto oli pakattu täyteen host-siskoni tavaroista ja torstai aamuna aikaisin alkoi matkamme kohti Edinburgia. Veimme siis hänet kampukselle koko perheen voimin. En ole ennen vieraillut edes Suomessa missään yliopistossa, joten tämä oli minulle ihan uutta. Kampus oli valtava ja viihtyisän oloinen paikka. Opiskelijoiden huoneet olivat nyt mitä olivat..mutta uskoisin host-siskoni viihtyvän sielä opiskelun parissa.  
    Host-siskoni Laura:)

Kun host-siskoni oli jätetty kampukselle jäin kolmestaan host-vanhempieni kanssa viettämään pientä lomaa Edinburgiin. Yövyimme hotellissa kaksi yötä ja vietimme pari mukavaa sekä hyvin lämmintä päivää uudessa ympäristössä. Ensimäisenä iltana oli aikaa pulahtaa hotellimme uima-altaaseen ja virkystäytyä hieman ennen nukkumaan menoa. Seuraavana päivänä automme suuntasi kohti Rio Grande Valley Premium Outlet - aluetta. Alueella oli yli 140 kauppaa, joten kierrettävää riitti. Itse käytin kyllä koko aikana Michael Korsin sekä Tommy Hilfigerin myymälöissä.. Muutamia ostoksia tarttuikin mukaan näistä kaupoista. Hinnat olivat sen verran alhaisempia kuin Suomessa, joten ihan säästämis mielessäkin tein ostoksia..tai näin ainakin uskottelen itselleni haha :D Michael Korsilta löysin aivan ihanan paksun ja lämpimän neuleen sekä tyylikkään mustan mekon. 

Outlet ostoksien jälkeen meille iski tekemisen puute, jonka seurauksena suuntasimmekin kohti seuraavaa isoa ostoskeskusta. Sieltä ostoksia kertyi mm. Abercrombielta sekä Victoria's Secret:ilta. Kauppakeskus oli niin suuri, että sen sisällä oli myös suuri Yhdysvaltalainen tavaratalo Macy's. Macy's:ssa oli mielenkiintoinen tarjous, jonka hyödynsinkin Michael Korsin laukkuun. Minun piti ostaa ensiksi 5$ maksava kuponki, jolla sain 25% alennuksen laukusta, jos noudan sen vasta seuraavana päivänä..? Hyvin oudolta tämä ainakin minun mielestäni kuulostaa, mutta otin tarjouksen vastaan ja laukun hinta oli lopulta 100 euroa halvempi kuin Suomessa.

Lauantaina nukuimme pitkään ja lähdimme sen jälkeen ajamaan kohti U.S Border Check Point Falfurias:ta eli USA:n ja Meksikon rajaa. USA:n ja Meksikon rajan ylitimme lautalla, joka liikkui käsivoimalla.. Ihan tosissaan joen yli meni köysi ja lautalla työskentelevät miehet vetivät lautan tämän avulla toiselle puolelle jokea. Lautta oli pieni, mutta kuitenkin sen verran iso, että siihen mahtui kolme autoa ja silti se liikkui vain käsivoimalla.. Kävimme vain nopeasti piipahtamassa Meksikon puolella, mutta tulipa nyt nähtyä maapalloa taas vähän lisää. Hellettä riitti vaikka muille jakaa. Minulla varsinkin oli hyvin kuuma, sillä minulla oli päällä pitkät lökärit ja huppari.. Nämä vaatteet siksi, että täällä on sisätiloissa (mukaan lukien autossa) aivan älyttömän kylmä ja olin valmistaunut kahden tunnin automatkaan haha. Täällä pelaa ilmastointi vähän liiankin hyvin!
   Host vanhempien selfie time haha:D

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti