maanantai 8. syyskuuta 2014

Kuulumisia lätäkön toiselta puolelta

Oon ollut täällä kohta 4 viikkoa ja Texas alkaa tuntua päivä päivältä enemmän kodilta. Host perhe on tullut tutummaksi ja kaveriporukka tiivistynyt. Mun viikkoihin on ehtinyt sisältyä koulun lisäksi myös yksi loma viikko. Koulussani opiskellaan aina 6 viikkoa kerralla ja sen jälkeen on aina viikon loma. Koska alotin koulun täällä myöhässä, ehdin olemaan vain 2 viikkoa koulussa ennen tätä viimme viikkoista lomaa.

Edellis viikolla kävin katsomassa elämäni ensimmäisen jefu-pelin (amerikkalainen jalkapallo). Kokemus oli unohtumaton ja hauska! Koulukaverini ihmettelivät sitä etten ikinä ole ollut katsomassa jefu peliä. Amerikkalaisille jefu pelit ovatkin niin normaalia, sillä jokaisella koululla on oma joukkue ja pelejä on katsomassa aina opettajat, oppilaat ja vanhemmat. Katsomossa oli tiivis tunnelma ja kova kannustus ei loppunut koko pelin aikana. Mua pyydettiin alottamaan eräs huuto ja pienen empimisen jälkeen tartuinkin haasteeseen! Mun piti huutaa ensin yksin "T WHAT?" ja muut vastasivat tähän "TM!". Cheerleaderit hyppivät ja kannustivat koko pelin ajan ja väliajalle koulun orkesteri soitti näyttävästi kentällä. Host vanhempani ostivat minulle kouluni oman Warriors t-paidan pelejä varten ja sitä tulikin käytettyä! Sulauduin hyvin muiden Warriors fanejen joukkoon haha.

Kirkossa käyminen on tullut osaksi mun elämääni täällä. Joka sunnuntai käyn host perheeni kanssa kirkossa ja keskiviikkoisin käyn yksin nuorten uskonto ryhmässä. Kirkonkäynti täällä on paljon vapaamuotoisempaa. Kaikki laulavat ja taputtavat innoissaan sekä pappi vitsailee ja naurattaa ihmisiä. Toki sielä ollaan myös asiallisia ja pitkät saarnat sekä rukoukset kuuluvat kirkonkäyntiin. Keskiviikkoisin nuorten ryhmässä vietetään aikaa muiden nuorten kanssa, lauletaan sekä opiskellaan raamattua. Uskon kyllä Jumalaan, mutta minusta tämä kaikki tuntuu hieman tekopyhältä. Suomessa kävin kirkossa korkeintaan jouluisin, joten tämä on suuri muutos elämässäni. En välttämättä haluaisi käydä uskonnollisissa jutuissa näin paljoa, mutta minkäs teet..

Olen päässyt näyttämään taitojani täällä myös keittiön puolella. Olen leiponut pari kertaa mokkapaloja hyvin tuloksekkaalla lopputuloksella. Sain paljon kiitosta leivoksistani ja ne menivät kyllä hyvin kaupaksi. Tälläisten ns. tuttujen asioiden tekeminen lievittää myös koti-ikävää. Sunnuntaina aluevalvoja järjesti yhteistä illan viettoa kaikille tämän alueen vaihtareille. Vietimme iltaa tutustuen toisiimme ja syöden. Vaihtareita täällä on Saksasta, Belgiasta, Brasiliasta, Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Thaimaasta. Olen ainut suomalaimen ja olen myös ainut vaihtari koulussani!

Olen viettänyt paljon aikaa uuden hyvän ystäväni Ashleyn kanssa. Viime viikolla kävimme pari kertaa yhdessä syömässä, olimme rannalla, katsoimme leffaa sekä kävimme katsomassa toisen koulun jefu-pelin. Ihanaa, että olen saanut näin nopeasti näinkin hyvän kaverin täällä, jonka seurassa viihdyn. Ashleyllä on onneksi oma auto, joten pääsemme aina liikkumaan helposti minne milloinkin. Mulla on paljon hyviä kavereita täällä, mutta kolme heistä on osoittautunut "parhaimmiksi" kavereikseni. Ashley, Erica ja Christian ovat kaikki samassa koulussa, missä minäkin! :)

Hyvää syksyn alotusta sinne Suomeen! ❤️

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti