perjantai 26. joulukuuta 2014

Christmas

Joulu tuli ja meni ja selvisin siitä ilman suurempaa koti-ikävää. Joulu on kuulemma pahinta ikävä aikaa vaihtareille, mutta mulle ei oikeastaan tullut kauhea ikävä, vaikka kyllä mielummin olisin viettänyt joulun Suomessa perheeni kanssa.

Jouluaattona tein host perheelleni riisipuuroa ja porkkanalaatikkoa valmiiksi joulupäivää varten. Halusin tuoda vähän jotain suomalaisia jouluperinteitä tännekkin. Jouluaattona kävimme myös joulukirkossa sekä illalla ajelemassa kaupungissa ja katselemassa jouluvaloja. Illalla kotiin palattuamme avasimme lahjat, jotka odottivat kuusen alla sekä katsoimme joulusukkien sisällön. Sain hosteilta lahjaksi kaikkea Texas kamaa ja lahjakortin Subwayhyn. Mun lahjat hosteille oli lähetetty Suomesta. Mulle lähetettiin myös pari pakettia Suomesta ja sain jo pitkään haluamani Mulberryn huivin!! Kaikista suurin eroavaisuus mun edellisiin jouluaattoihin Suomessa oli ruoka. Käytiin hakemassa Jack in the box:in drive ineltä ruokaa ja syötiin autossa.. Tän vuoden jouluaattona söin siis kiinalaista ruokaa perinteisen jouluruuan siasta haha. 

Joulupäivänä menimme puolilta päiviltä grandman ja grandpan luokse viettämään joulua. Joulua vietetään siis vasta 25. päivä täällä jenkeissä. Paikalla oli paljon muitakin sukulaisia. Ensimmäiseksi avasimme lahjat ja sain ihanan aidon cowboy hatun muistoksi Texasista! Koska uskonto on niin tärkeää täällä, grandma oli leiponut Jeesuksen synttärikakun ja lauloimmekin synttärilaulun Jeesukselle, jonka jälkeen minä sain puhaltaa kynttilän. Ruokailu aloitettiin yhteisellä rukouksella, jonka jälkeen sai koota oman annoksen. Tarjolla oli kinkkua, kalkkunaa, laatikoita ja perunamuussia, aika samantyyppistä kuin Suomessakin. Entiiä mitä söin tai mitä tapahtui, mutta ruokailun jälkeen mulle tuli huono olo, sain jonkun vatsataudin ja oonki sitten maannu sängyssä siitä asti..

Toivottavasti kaikkien joulu sujui hyvin! 

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti