torstai 22. tammikuuta 2015

01/19/15

"Today heaven received another angel with open arms." 

Suora lainaus host äitini facebook kirjoituksesta maanantai aamuna. Maanantaina koitti siis se päivä, kun host äitini äiti eli minun grandma nukkui pois. Grandma oli kärsinyt jo pitkään hengitys ongelmista ja viimeiset 3 viikkoa hän vietti sairaalassa. Onneksi loput grandman lähisukulaisista ehti tulla edeltävänä viikonloppuna Louisianasta katsomaan häntä. 

Hautajaisia vietettiin jo tällä viikolla keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona sukulaiset ja ystävät kerääntyivät funeral home:iin katsomaan grandman ruumista. Arkku oli ylävartalon osalta auki. Grandman hiukset oli laitettu, naama meikattu ja kynnet lakattu. Päällä hänellä oli hänen kaunis, vanha hääpukunsa. Grandma oli kuulemma jo 25 vuotta sitten ilmoittanut haluavansa tulla haudatuksi siinä mekossa. En ole ennen nähnyt ruumista, mutta grandma näytti todella rauhalliselta, kivuttomalta ja kauniilta. 

Varsinaiset hautajaiset olivat torstaina kirkossa. Arkku oli taas aukinaisena kirkkosalin edessä, kaikkien kukkien ympäröimänä. Pappi puhui ja rukoili sekä omaiset lauloivat pari laulua ja lausivat muutaman sanan. Tämän jälkeen kaikki vieraat ajoivat autoletkassa ruumisauton perässä hautuumaalle. Kaikilla autoilla paloivat hätävalot ja letkaa johti poliisiautot, jotka katkaisivat aina liikenteen siten ettei aitoletkan tarvinnut pysähtyä. 

Hautaamisen jälkeen palasimme kaikki viellä kirkkoon, jossa meitä odotti valtava määrä ruokaa. Illan vietimme yhdessä host äitini veljen talossa pelaillen lautapeliä ja vain viettämällä aikaa läheisten kanssa.

Vaikka ehdinkin tuntea grandman vain viisi kuukautta, tuli hänestä minulle tosi tärkeä. Nyt grandman ei enää tarvitse kärsiä ja hän on paremmassa paikassa.

Grandma Shirleyn muistoa kunniottain

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti