perjantai 16. tammikuuta 2015

Livestock Show

Moikka! 7 päivää ehittiin koulussa olemaan joululoman jälkee ja nyt sitä lomaillaan taas haha. Saatiin livestock shown takia pari päivää vapaaksi, yksi päivä opettajien koulutuksen takia ja yksi Martin Luther Kingin päivän takia, plus tietenki viikonloppu. 

Joka vuosi osa oppilaista kasvattaa ja hoitaa valitsemaansa eläintä. Vaihtoehtoina ovat puput, kanat, kalkkunat, lampaat, vuohet, lehmät ja possut. Meidän koulun pihassa on navetta, (tai mikä lie) jossa nämä eläimet eläilee tammikuuhun saakka. Eläimiä pitää käydä hoitamassa sekä ruokkimassa joka päivä ja ne ovat kokonaan oppilaan vastuulla. Aina näin tammikuussa jokaisen Corpus Christin koulun eläimet tuodaan esille livestock show:hun ja oppilaat kilpailevat palkinnoista eläimillä. Livestock shown lopuksi eläimet huutokaupataan ja oppilaat saavat rahat omista eläimistään. Nyt ei puhuta ihan pikku summista, sillä esim. viime vuonna yksi lammas oli myyty 30 000$ !! Livestock show kestää viikon ja se on tosi iso juttu täällä. Shown lisäksi pitkin viikkoa järjestetään country tansseja ja tivoli on auki shown yhteydessä.


Käytiin tänään mun host perheeni kanssa kiertelemässä livestock show:ssa. Oli kyllä tosi mielenkiintoinen kokemus! Eläimiä oli ihan valtava määrä ja ne oli jaoteltu eläin ryhmittäin. Käytiin moikkaamassa Madeleinea ja sen vuohea, jota Mad on hoitanut koko vuoden. Harmillisesti Madin vuohi oli sairastunu, niin se ei ollut päässyt kilpailemaan.

Tottakai siellä oli kaikkea muutakin eläinten lisäksi. Siellä myytiin vaatteita, koruja ja leivonnaisia. Jotkut oppilaat olivat myös rakentaneet puusta ja metallista erillaisia asioita keinuista portteihin. Nekin huutokaupataan huomenna! Järkytyin ku mun host äiti osoitti työntekijöitä, jotka oli pukeutuneena mustavalko-raidallisiin haalareihi.. ne oli vankeja, jotka suoritti yhdyskuntapalvelusta. 

Oli tosi kiva kokea jotain näin erillaista. Vaikka nuo eläimet on tietenki tuttuja mulle jo Suomesta (varsinkin, kun sukuni on maalta) ei silti tommoista pääsis ikin Suomessa kokemaan. Se, että tämä kaikki liittyi High Schooliin on niin jännää ja erillaista!

Ostin jo joulukuussa Walmartista hosteille suomalaisen leffan, Joulutarinan ja tänään saatiin vihdoin katottua se! Vähän myöhässä joo heh.. Halusin näyttää mun host perheelle leffassa näkyviä Suomen kauniita lumisia maisemia sekä osoittaa, että joulupukki on oikeasti Suomesta. He tykkäsivät tosi paljon tästä leffasta! Oli niin outoo kattoo se enkuks dubattuna haha :D Oon vielki tosi yllättyny, et toi leffa edes ylipäätäänsä oli mahdollista ostaa täältä!

Mä nautin lomasta viellä pari päivää ja palaan sitten takasin koulun penkille! Iloista alkavaa viikkoa kaikille!

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti